Масивна дървесина

Какво е алуминий?

Алуминият е известен като лек метал и притежава висока специфична якост. В сравнение със стоманата, алуминият е на около половината от теглото и', но има същата здравина, но по-голям обем.

like

"Алуминият има следните предимства."

Основно предимство при обработката на алуминий е, че необходимата енергия е с една трета по-малко от тази при обработката на стомана. Този материал е отлично подходящ и за механична обработка, тъй като алуминиевите сплави имат висока степен на твърдост и по този начин опростяват обработката. Въпреки това, трябва да се вземат предвид някои основни условия при обработката на алуминий.

Обработка на алуминий.

Алуминиевият материал е подходящ за обработка. Но преди да се започне струговане, фрезоване и пробиване, е много важно да се знае какъв тип алуминий се използва. Това е така, защото обработката на алуминия е различна за всеки тип и зависи от сплавта и структурното състояние на материала. Освен това при механичната обработка на алуминий трябва да се обърне внимание на факта, че по време на механичната обработка на алуминия температурите, които възникват, могат бързо да достигнат точката на топене. В резултат разтопеният алуминий се залепва за инструмента и по този начин запушва пространството за чипса. За перфектен резултат от обработката на алуминий от съществено значение е правилното взаимодействие на свойствата на материала и инструмента за обработка.

Машини и инструменти за обработка на алуминий. 

Има редица начини, по които алуминият може да бъде обработен. Сред тях най-познатите са рязане, фрезоване и пробиване. Алуминият също може да бъде оформен в желания краен продукт чрез шлайфане, завиване и заваряване. Необходимото условие за всеки метод на обработка са специалните машини и режещи инструменти с рейк ъгли и циркулярни дискове. Всички инструменти трябва да съответстват на леката алуминиева сплав. При повечето случаи се среща много твърд метал или диамант за алуминий.

Машини за обработка на алуминий